4/09/2009

Renovating

During the first parts of this year, I've mentioned some upcoming changes in my life. I don't know if someone has noticed but I have removed the part "girlfriend" from the About me -section on the upper right corner.
On April Fool's day I got the keys to my new apartment, located in Kallio, Helsinki. It's a compact little home in a peaceful part on the quite colourful Kallio. 22,5 square meters for me, Gekko and Proper. Iines will be staying with J, she will be much happier as an only dog so there's no point for me to take her with me and keep her stressed about the youngsters and vice versa.

It wasn't an easy thing to find an apartment in Southern parts of Helsinki with my budget and demands. I don't need lots of space, but I want to live in nice surroundings and well.. it seems that even a shower is something you need to pay extra! One girl was amazed by the rent I pay and told that in North-Finland where she lives you could get three rooms + kitchen with that amount!
My little home isn't in very good shape, but I was convinced that I wanted this apartment because it had painted white wooden floors, big window and simple and very basic white bathroom (and not some freak-ish 70's brown patterns or something..). With a little renovation (in kitchen, hello! Awful!), I can make it a lovely place to live in.

Time for the piccies then, here's what my apartment looked before I did anything in there.

Livingroom/only room of the apartment. The big window is my favorite part now. Lots of room to pile colour-organized books and some small and cute decore thingies.
Other end of the same room. You can see the "hall" from the doorway. Bathroom is on the left, behind the kitchen. Table, chair and boxes belong to the landlord, I'll dump them to the attic as soon as I get the key.
My small kitchen. My god how terrible! It won't be staying like that, that's for sure.
Bathroom. Cheaply done, but at least it's white. Not going to renovate there much/at all.
Here's some pics about the middle phase where I'd already brought some stuff in there, but hadn't renovated anything yet.
I try to move during Easter. There is still lots to do in the apartment, but nothing that big that I couldn't live in there already. Maybe I'll take some pics before the final "after" pictures.

9 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Welcome! :D

Petra kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen!

Mä rakastan noita vanhoja asuntoja, niihin saa tehtyä vaikka mitä kivaa, niissä on sielua ja persoonaa rutkasti enemmän kun uusissa kämpissä. Tuo leveä ikkunalauta houkuttelee isosti! Ja lankkulattia <3

Lets_go_find_a_Rain_beau! kirjoitti...

I didn't see that the "GF" part was gone...I guess a new chapter of your life starts, which isnt bad at all!
Sometimes change is good, I think!
I wish you all the best with your own place and I can't wait to see the "after" pictures!

Liisa kirjoitti...

Löysit helmen. Kaunis asunto ja sinun käsissäsi se muuttuu vielä paremmaksi.

En tajunnutkaan, että noinkin isoja muutoksia. Toki olen huomannut, että olet "maassa", mutta tätä en olisi osannut arvata. Ilmeisesti eroatte kuitenkin hyvissä merkeissä, jos Iineskin jää J:lle.
Monta uutta isoa asiaa. Properkin on tullut pienen ajan sisällä ja on aivan uusi tuttavuus.

Ihana tuo asunto kyllä on.

Tiina kirjoitti...

Hmm, tää on varmaan sama asunto, jota mä joskus katselin etuovesta. Ainakin keittiö ja vessa täsmää kuviin ja pohjapiirrokseen. Odotan innolla remonttikuvia, sun tyylin tuntien asunnosta tulee varmaan hieno. :)

Sushirobot kirjoitti...

Kiitos kaikille! Iso muutos tosiaan, mutta hyvillä fiiliksillä ja hyvissä väleissä J:n suuntaan mennään. Pari kuukautta tässä on jo kämppää etsitykin.
Jännittävintä on varmaan tuo ihan oikeasti yksin asuminen, sitä kun en ole vielä koskaan ehtinyt tekemään. Tai onhan mulla seurana Gekko ja kesään asti vielä Properkin ennen kuin jatkaa matkaansa Ruotsiin.

Kuvia tulee varmaankin ensi viikolla, kunhan saan jostain kyytiä "keittiötasokauppaan" yms.

Sabine: Thanks! Change will be good and I'm quite excited about it already. I try to get some "after" piccies next week.

Hauskaa pääsiäistä kaikille! / Happy Easter to all!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi siistissä kunnossa olevan asunnon oot onnistunut löytämään, onnea!

Mutta kuinka ihmeessä sait kämpän vaikka sulla on tällä hetkellä 2 koiraa? Kun mä 2 vuotta sitte etin asuntoa myöskin etelä-Helsingistä ei ollut toivoakaan saada asuntoa inhimillisellä budjetilla + suihkulla varustettuna, kun mulla on koira. Mulle sanottiin ihan suoraan, että lemmikillinen hakija ei saa kämppää... Ja mun rekku painaa kuitenkin vaan 8kg ja on muutenki pieni. Sain sitte asunnon lopulta itä-Helsingistä vuokratalosta, kun mitään muuta ei löytynyt vaikka asuntoa etin liki 6kk:tta.

Queen of the Castle kirjoitti...

Mulla ei taas ikinä ole ollut ongelmaa saada koiran kanssa asuntoa! Siis toki vaihtoehtoja voi olla hiukan vähemmän mutta aina se on löytynyt parissa kuukaudessa vähintään.
Tosi kiva asunto kyllä, pieni mutta persoonallinen eli perfect ;)

Sushirobot kirjoitti...

Tässä kämpässä ei lemmikeistä ollu mainittu mitään netti-ilmoituksessa, mutta näytössä siitä asunnosta kertovassa infolappusessa kiellettiin lemmikit.
No mä menin reippaasti kysymään että mites kun mulla on semmonen rauhallinen ja kiltti (*vihelt*) keskikokoinen koira, että onko se ongelma. Sanoin myös, että koira ei ole juurikaan yksin kotona, koska kulkee mun mukana töissä, eikä sillä muutenkaan ole tapana haukkua tai aiheuttaa hämminkiä naapurisovun kannalta.
Properista en maininnut, koska se on käytännössä hoitokoira ja jos asunnon saan niin siitä ei kuitenkaan tule sen enempää meteliä kuin mitä Gekostakaan yksinään.

Siinä sitten selviskin, että ei se koira mikään ongelma ole, mutta "ei lemmikkejä" laitetaan ilmoitukseen sen takia, että sillä karsitaan ainakin ne pahimmat räksyttimet joiden olemassa olo selviäis sit myöhemmin ikävissä merkeissä kun naapurit valittaa. Nyt kun tossa lukee toi niin on vähän niinku pakko mainita mahdollisista lemmikeistä eikä tule mitään sopimusrikkojuttuja. Ja se, että mulla oli keskikokoinen koira eikä pieni, tuntui olevan parempi koska pienillä koirilla oli ainakin välittäjän silmissä vähän räksyn maine. Ja koira oli parempi kuin kissa, kun "kissat pissii sitten joka paikkaan ja se haju tarttuu".

Pari kuukautta meni että kämppä löytyi, mulle ei ollut edes vaihtoehto muuttaa muualle kuin Etelä-Helsinkiin työjuttujen takia.